Hur man tar bort en Discord-server - Steg-för-steg-guide (2022)

Det tar mycket arbete att köra en Discord-server. Du kan ta din server från Discord om du inte har tid att hantera den. Vi går igenom hur du tar bort en Discord-server på skrivbordet, webben och mobilen. Detta är faktiskt väldigt enkelt att göra.

Discord raderar all din delade data när du tar bort en server. Discord-menyerna för denna server är då tomma. Innan du tar bort din server måste du vara helt säker på att du inte kan få tillbaka den.

För att ta bort en server måste du dessutom ha rollen som serverägare i Discord.

Innehåll[Show]

Hur man tar bort en Discord-server på skrivbordet eller webben

Använd Discord-appen eller Discord-webbgränssnittet för att ta bort en server på en Windows, Mac, Linux eller Chromebook dator.

Öppna Discord på din dator för att komma igång. Logga in på ditt konto om du inte redan har gjort det.

Ta bort en Discord-server på skrivbordet eller webben

Klicka på servern du vill ta bort i Discords vänstra sidofält.

Ta bort en Discord-server på skrivbordet

Klicka på nedåtpilen som finns direkt bredvid servernamnet högst upp på serversidan.

Välj "Serverinställningar" från menyn som visas efter att du klickat på nedåtpilen.

Välj "Ta bort server" i sidofältet till vänster på den nyligen öppnade sidan "Serveröversikt".

En uppmaning till "Radera" visas. Här anger du det fullständiga namnet på din server i rutan "Ange servernamn". Välj sedan "Ta bort server" från menyn längst ner i prompten.

Varning: Du kan inte återställa din server efter att den har tagits bort. Var säker på att du vill ta bort din Discord-server.

Beskrivning genereras automatiskt med medelstort förtroende

Din Discord-server har också tagits bort. Servern är inte längre tillgänglig för dig eller andra serveranvändare.

Läs mer: Hur du ställer in din egen Discord-server

Ta bort en Discord-server på mobilen

Använd Discord-appen på en iPhone, iPad eller Android-telefon för att radera en server.

Öppna Discord-appen på din telefon för att komma igång. Tryck på de tre horisontella linjerna i det övre vänstra hörnet av skärmen.

Ta bort en Discord-server på mobilen

Välj servern du vill ta bort från menyn som visas efter att du tryckt på de tre horisontella linjerna.

Välj en server i Discord på mobilen.

Tryck på de tre prickarna i det övre högra hörnet på serverskärmen.

 

Ta bort Discord Mobile

Välj "Inställningar" från menyn med tre punkter.

Discord mobilserver

Välj de tre prickarna i det övre högra hörnet på sidan "Serverinställningar" som visas.

Tryck på "Ta bort server" från menyn med tre punkter.

Det kommer att visas en uppmaning till "Radera". Klicka på knappen "Ta bort" här.

Du är nu redo. Din valda Discord-server har tagits bort.

Video Walkthrough

Om du föredrar att titta på dessa instruktioner på video, kolla in följande YouTube-video med detaljerad steg-för-steg-guide.

Vanliga frågor om hur man tar bort en Discord-server

Hur kan en Discord-server tas bort från en Android?

Tryck på en Discord-server för att ta bort den. För att komma åt sidomenyn, svep skärmen åt höger efter det. Klicka på namnet på önskad Discord-server. Därefter väljer du Översikt från ikonen Inställningar. Rulla ned till knappen Ta bort server i översiktsfönstret. Klicka på Ja för att ta bort servern.

Vad händer om serverägaren avslutar Discord?

En "ägareless" servern kommer att finnas kvar en tid innan den slutligen raderas av tjänsten. Se till att överföra ditt ägande till en annan servermedlem om du vill att servern ska förbli aktiv.

Hur blockerar jag Discord-serverns ägare?

Du kan se en komplett lista över alla medlemmar som har tillgång till din server i menyn Servermedlemmar. Håll muspekaren över en användares namn i listan och klicka sedan på menyknappen med tre punkter till höger om användarnamnet för att sparka eller förbjuda dem. För att sparka användaren, välj Kick från rullgardinsmenyn.

Hur lämnar jag en server som jag skapat?

Skrivbord och app: Högerklicka på serverikonen eller tryck och håll ned den. Klicka på Lämna server. I popup-fönstret för bekräftelse väljer du Lämna server genom att klicka eller knacka. Desktop: Högerklicka på serverikonen och välj "Serverinställningar", "Medlemmar" och "Överför äganderätt" och klicka sedan på "Bekräfta". Byt ägande

Om författaren
Författare: Daniel Luke
Daniel är en WordPress webbdesigner med stor erfarenhet av att arbeta med olika WordPress-teman som gör att han kan jämföra och kontrastera olika teman, förstå styrkor och svagheter för att utveckla faktiska, verkliga recensioner.

En sak till... Visste du att människor som delar användbara saker som det här inlägget ser fantastiska ut också? ;-)
Tveka inte, lämna en användbara kommentera med dina tankar, dela sedan detta på din Facebook-grupp (er) som skulle tycka att det var användbart och låt oss skörda fördelarna tillsammans. Tack för att du delade och var trevlig!

Upplysningar: Denna sida kan innehålla länkar till externa webbplatser för produkter som vi älskar och rekommenderar helhjärtat. Om du köper produkter vi föreslår kan vi tjäna en remissavgift. Sådana avgifter påverkar inte våra rekommendationer och vi accepterar inte betalningar för positiva recensioner.

Författare Utvalda på:  Inc Magazine-logotyp   Sitepoint-logotyp   CSS Tricks-logotyp    webbdesignerdepot-logotyp   WPMU DEV-logotyp   och många fler ...